Függönyújdonságok Frankfurtból


Idén is nagy érdeklődés kísérte a legrangosabb tavaszi szezonnyitó lakástextil kiállítást, a Heimtextil 2012-t Frankfurtban. A kiállításon a magyar székhelyű Rovitex Homedeco Group immár hatodik alkalommal mutatta be sikerrel kollekcióját a nyugat-európi szinten is magas színvonalú függönyös élmezőnyben.

A lakástextil üzletágban az év eleji szezon a globálisan legismertebb nemzetközi kiállítással, a Heimtextillel kezdődik Frankfurtban. E rangos eseményen idén is az öt kontinens 61 országának 2634 cége mutatta be legfrissebb kollekcióját. A vásár látogatói nagyrészt szakmai érdeklődők, lakástextil-üzletek tulajdonosai, viszonteladók, lakberendezők. A vásár rendkívül népszerű, 70 ezer látogatót vonz évente.

A függönyök- és dekoranyagok mellett helyet kapnak a karnisok, takarók, frottír termékek, ágyneműk - és minden, ami ebben a szektorban a sikeres kereskedelemhez szükséges.
Az idei kiállításon a Rovitex három függönykollekcióját mutatta be. A Rovitex kollekció mintegy ernyő-márka fogja össze a lakástextil üzletek alapvető kínálatához szükséges, szép, minőségi, elérhető árú, és megfelelően széles kínálatot. A 100 éves, patinás Gardénia márka legfrissebb kollekciójának ismérve a kiváló ár-érték arány, az igényes vásárlókör számára is egyedi és megfizethető mintákkal és anyagokkal. A Gardénia kollekcióból nem hiányozhatnak a hagyományos, mégis magas minőségű jacquard és dreher sablé függönyök, ugyanakkor a kollekció nagy részét a modern, a trendeket nem csak követő, de megelőző, ugyanakkor "élhető", szerethető anyagok adják.A Galant Gardinen exkluzív kollekcióban pedig kifejezetten magas minőségű, megjelenésében visszafogottan elegáns anyagokat válogattak. Színvilágára a pasztell árnyalatok jellemzőek, a dekor anyagok vastag, jó esésű, kétoldalas szövetek, a fényáteresztők pedig zömében organzák-félorganzák, burn-out, szövött vagy applikált mintázattal.A kiállításon a Rovitex rendkívül széles darabáru-kollekciójából csak ízelítőt mutatott be, mintegy jelzésértékű kis sarokkal. Ennek oka, hogy a teljes palettát lehetetlen felvonultatni, már csak azért is, mert a cég saját konfekcionálásban szinte minden egyedi igényre képes terméket fejleszteni és gyártani partnerei számára, darabáru-forgalmának több mint a felét az ilyen, egyedi termékek teszik ki. A bemutatott termékek között még a tapétáknak volt fontos szerepük, hiszen a cég Magyarországon elnyerte a Rasch tapéták forgalmazási jogát is.A Galant Gardinen exkluzív kollekció kellemes ötvözete a visszafogott eleganciának és az extravagáns luxusnak, így a kollekciót nem csak a nyugati fogyasztók értékelik nagyra, de élénk az érdeklődés a közel-keleti államokból is, Irán, az egyesült Arab Emirátusok és Qatar területéről is több vevő rendelt.A Heimtextil kiállítás a divatvilág számára is meghatározó esemény, hiszen a vásárszervező cég, a Messefrankfurt minden év tavaszán grémiumot hív össze a globális szinten legfontosabb trend design ügynökségekből, hogy határozzák meg, öntsék formába az elkövetkező év lakástextil trendjeit, színeit, irányvonalait. E magas szintű szakmai fórum közel egy éves munkájának eredménye, hogy a jövő lakástextil divatja kézzel fogható formában, anyagokon bemutatva is debütálhat a nagyközönség előtt a frankfurti kiállításon a Trend Forum kiállítótérben. A Rovitex Homedeco Group harmadik éve találtatott érdemesnek arra, hogy termékeit bemutassák itt, a trendek élvonalában. Ez alkalommal 11 anyagára lehetett büszke a cég, melyek nem csak viszonteladókat, de a sajtó képviselőit is a Rovitex standhoz csábították, hogy a teljes kollekciót megismerhessék.
 
A 2012/13-as trendek négy irányvonal köré rendeződnek

- Colour Riot -a bátor színek világa. A Rovitex anyagai közül a Carlota és az Imola képviselik ezt az irányzatot.- Dark Lux - a sötét luxus. A Rovitex kollekciójából a Fabula és a Menfis került ebbe az irányvonalba.- Craft Industry - a kézműves iparművészeti irányvonal. A kézműves jellegéből fakadóan lakástextilre levetítve az irányvonal elsősorban kiegészítő termékekben jelenik meg, mint terítők, díszpárnák, takarók.
- Split Clarity - a részekre darabolt tisztaság. A Rovitex szöveteiből különösen nagy szelekciót merítettek a designerek ezen irányzat bemutatására, az Orion, Paulo, Rivoli, Siero, Grönland és Granada anyagok kerültek kiállításra a Trend Forum ezen szegletében.www.rovitex.com

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be,...
Kamarás Borbála
Van-e kőhatású falburkoló?
Kedves Borbála! Érdeklődni szeretnék, hogy belső laktérbe létezik-e olyan kőhatást...
Kamarás Borbála
Lehet-e diszperziós falfestékre tapétázni?
Kedves Borbála! Az a kérdésem, hogy diszperziós falfestékre lehet-e tapétázni, és...
Dizájner nutella Olaszországban
A világhírű, súlyos függést okozó ínycsiklandó mogyorókrém gyártója a technológiára...
Pesti bérház férfias eleganciával
    Egy körfolyosós bérház belső udvarra néző kis lakása is képes megújulni, ha...