Így válassz tévét karácsonyra


A lapos tévék évről évre egyre előkelőbb helyen szerepelnek a karácsonyi ajándékok listáján. Most, hogy közelednek az ünnepek, érdemes elgondolkodni rajta, milyen készüléket válasszunk. Mekkora tévét vegyünk? Jó lesz-e a legolcsóbb? Mit válasszon, akinek a képminőség a legfontosabb? Íme a válaszok az LG szakértőitől.

tévé, televízió, okos, lapos, smart, képátló, LG, szakértő, képminőség, OLED, plazma, LCD

 

Mekkorát válasszunk? Sokan azt gondolják, hogy akkora tévét kell vásárolni, amekkora csak a szobában elfér. Nem mindegy azonban, milyen távolságból nézzük a készüléket. Az ideális tévézési távolságra adott egyszerű képlet az, ha a képátlót beszorozzuk 2-2,5 körüli értékkel. A pontos ajánlás azonban leginkább a nézett tartalomtól, a készülék felbontásától és a tévénézési szokásainktól függ.

 

Az igazi képminőség-fanatikusoknak, akik korábban a plazmatévékben hittek, már az OLED a jó megoldás. Ez az innovatív technológia a valódi fekete megjelenítését, a kontrasztarányt, a természetes színeket, a fényerőt, és az áramfogyasztást tekintve is sokkal jobb teljesítményt nyújt a régi plazmánál.

 

Ha a nappaliban fontos a dizájn, ott egy üveglap-vékonyságú, stílusos, kecses OLED készülék az ideális választás.

 

Konyhai elhelyezés esetén a kisebb méretű, ún. IPS panellel szerelt LED/LCD készülékek ajánlhatók, amelyek oldalról nézve is torzításmentes képet adnak, vagyis a konyhai sürgés-forgás közepette is kompromisszummentesen élvezhetjük a műsort.

 

A hálószobában jól jön, ha az esti tévézés után még meg tudjuk nézni, milyen időjárásra készüljünk másnap. Erre jó megoldás egy okos tévé, amivel akár még a reggeli készülődés közben is ötletet meríthetnünk egy divatblogról arra, hogy milyen ruhadarabokat válogassunk össze, de akár új receptekkel is feldobhatjuk a napunkat.

 

Keressük az ismert márkákat, ezek fejlettebb technológiát, terméktámogatást és könnyen elérhető ügyfélszolgálatot és szervizhálózatot is kínálnak.

 

Kerüljük a gyanúsan jó árat kínáló kereskedést! Az adott esetben szürkeimportban érkező olcsó készülékre könnyen ráfizethetünk: ha meghibásodik, előfordulhat, hogy a garanciális problémánkkal később nem érjük el a forgalmazót.

 

Vigyázzunk a szépséghibásként értékesített készülékekkel! Ezek nem egy esetben már javított termékek, csupán néhány hónapra szóló garanciával.

 

A lehető legkorszerűbb technológiát, a legjobb minőségi paramétereket válasszuk, hiszen egy készüléket hosszú évekre vásárolunk, vagyis az időközben megnövekedett igényeinket is ki kell szolgálnia a most még új tévénknek.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hőszigetelés mindenkinek: trendi lapostető - kockázatokkal
Szakemberek szerint az otthoni energiaveszteség legalább feléért nem a megfelelően...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
A legbájosabb gyermekbútor idén
A lapraszerelt bútorok világában nehéz olyan darabokat találni, amikhez emlékek,...