Ikrek, a társasági lény


A május 21. és június 20. között születetteknek, azaz az Ikreknek a kiváló kommunikációs készség, a gyors gondolkodás és tanulás, a változatosság és az elfoglaltság a legfontosabb jellemzői. Mottója: a változatosság gyönyörködtet.

Az Ikrek jegyű emberek szeretnek beszélni, levelet írni, telefonon trécselni, e-mailt kapni és küldeni, sőt, pletykálkodni. Veleszületetten kíváncsiak, ezért mindig tanulnak. Gyakran aktívan vesznek részt a helyi közösség életében, folyamatosan látogatóba járnak és látogatókat fogadnak, éhesek az intellektuális ösztönzésre. Gyűlölnek és nem is képesek egy helyben tétlenül ülni. Sokoldalúak és hatalmas energiákkal rendelkeznek.Mivel életmódjuk inkább a városokhoz, mint a vidékhez köti őket, és folyton összejöveteleket, partikat látogatnak, otthonukat is ennek megfelelően tanácsos berendezni: legyen világos és jól szellőző, hiszen levegő jegyről van szó. Az Ikreknek szüksége van a sok napfényre. Ajánlatos kialakítania egy vendégszobát, vagy legalább egy vendégágyat, matracot beszerezni azoknak, akik nála ragadnak éjszakára is. A társasági érintkezés kellékei is megfelelő mennyiségben kell, hogy rendelkezésre álljanak: étkészlet, evőeszközök, poharak és minőségi alkohol. Ha azonban békére és csendre van szüksége, akkor a pihenéshez egy puha kanapét választ, ahol összegömbölyödve egy jó könyvvel vagy magazinnal múlatja az időt. Házán, lakásán legyenek nagy ablakok, melyeken keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti, mi zajlik körülötte.
Nappalija egyszerű, rendezett és könnyű tisztán tartani, miközben sok olyan részletet tartalmaz, amely felhívja magára a figyelmet. A falak legyenek semleges színűek, egyszínű, esetleg lakkozott fapadlózattal. Bútorai tiszta és modern tervezésűek, legjobbak a lekerekített vonalak. A többszínűség leköti a figyelmét, de inkább a pasztell árnyalatok mellett döntsön. A különböző jellegű bútordarabok között érezhető összetartó erő érdekesebb, izgalmasabb látványt nyújt, mint a pontosan egymáshoz illő garnitúrák, díványok és székek. Csak pillanatokra ülnek le, ezért a székek jobban szolgálják életmódját, mint a nagy karosszékek. A nappali fókuszában a dohányzóasztal és a vendégek számára fenntartott székek álljanak.Az Ikrek nem töltenek túl sok időt a konyhában. Berohannak egy csésze kávéért vagy egy tál zabpehelyért. Ennek megfelelően a hasznosság kerül előtérbe és a helyiség könnyű tisztítása az elsődleges szempont. Fontosak a praktikus tárolóhelyek: falra szerelhető fogasok, polcok, nyitott szekrények. Ideális számára a reggelizőpult és a körülötte lévő nagyobb ülőkék vagy székek. Egy konyhai televízió vagy hifi kiváló unaloműző.
A jegy szülötte a hálószobát gyakorlati célokat szolgáló területnek tekinti. Ahhoz, hogy életét a számára megfelelő tempóban élhesse, elegendő mennyiségű alvásra van szüksége. Ideálisak a pasztell színű falak és hálószoba bútorok. Az ablak elé tegyenek nehéz függönyt vagy rolót, zsalut, hogy innen kizárják a napfényt.Az Ikrek fürdőszobája ugyancsak tiszta és világos, berendezése levegős. Az egyszerű, ám változatos felületű mozaikcsempe, a sok átlátszó üveg, jó választás ide.
Színe a sárga, különösen a halványabb árnyalatok. Anyaga a higany, az achát, általában a csíkozott kövek, a topáz és a pamut. Növényei a páfrányok, levendulák és a gyöngyvirág, illetve minden diófajta.
Tipp
Nagy örömet szerezhetünk az Ikreknek modern, színes képekkel, poszterekkel, fémből vagy üvegből készült sima, hosszúnyakú vázákkal. Szereti a tükröket is, mint dekorációt.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Komposztálj teával!
A tea előnyös élettani hatásairól egész szakirodalom áll rendelkezésünkre, arról...
Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...