Oroszlán, a nemes szívű


Önkifejezés, csillogás, siker, nagylelkűség, nemes szív, őszinteség – e tulajdonságokról ismerhetjük fel a július 23. és augusztus 22. között születetteket. A hódolatot követelő Oroszlánok mottója: a legjobbnak lenni.

A jegy szülöttei hűségesek, és akkor igazán boldogok, ha hatalmi és presztízs pozícióban lehetnek. Ha megkapják azt a csodálatot és elismerést, amely érzésük szerint jár nekik, nincs olyan dolog, amit meg ne tennének szeretteikért. Szenvednek attól, ha középszerűségre és másodosztályú helyzetbe kényszerítik.
Az Oroszlán jegyűek mindenből a legjobbat szeretik, vonzódnak a kastélyokhoz, a palotákhoz, kedvelik a lenyűgöző báltermeket, így aztán a való életben nagy esély van arra, hogy otthonuk a személyes kastélyukká válik. Szeretik a gyerekeket és az állatokat, ezért nem ritka, hogy többféle házikedvencet tartanak és otthonuk gyerekzsivajtól hangos.Nappalijában használhat élénk és kontrasztos színeket. Vágyik a természetes fényre, ezt nagy ablakokkal, széthúzott függönyökkel kaphatja meg. Az ablakok körül legyenek színpompás drapériák és ablakszárnyak, kárpitozott karnisok és függönybojtok. Alapvető szerepet töltenek itt be a kényelmes díványok és karosszékek. A jegy számára ideális padlózatot könnyű gondozni és tisztítani. Illik az Oroszlánhoz a fényűző szőnyegpadló, a díszes, márványhatású kerámia járólapok, ha azonban valódi luxusra vágyik, dombornyomásos fekete bőr padlózaton is gondolkodhat.
Lehetőleg nappali fényt árasztó izzókkal világítson, különösen a gyenge, külső fényviszonyok esetén. Az ablakok előtt függő, napfény színű drapériák hasonló hatást nyújtanak.Konyhai berendezési mindig a legújabbak és legmodernebbek, és valószínűleg a legismertebb márkák közül kerülnek ki. Konyhájában előnyben részesíti a rozsdamentes acélt. Nem hiányozhat innen egy feltűnő bortartó tele válogatott italokkal. Az Oroszlán nem a legelkötelezettebb szakácsok egyike, de szórakoztató házigazda.
A hálószoba, mint a lakás legprivátabb, legszemélyesebb része, az a helyiség, ahol a fényűzés szeretete leginkább megnyilvánul. Központi eleme természetesen az ágy, amely határozott megjelenésével hozzájárul a további részletek sikeres kialakításához. Az Oroszlánhoz nem illik semmilyen alacsony vagy szerény fekvőhely, sokkal inkább egy hatalmas keretű dupla ágy. Tökéletes megoldás a baldachinos ágy. Ahol a fényűzés a vezérelv, a puha, bolyhos szőnyeg is alapvető fontosságú.A fürdőszoba a tisztaság és könnyű karbantarthatóság elvét követi. Legyen meleg és hívogató, mivel az Oroszlán ódzkodik a hidegtől. Jól hangsúlyozza a fényűzést a padlófűtés. Kiválóan illenek ide a sárgaréz szerelvények, a napszínű mozaikcsempe és a hatalmas tükör.
Ha a lehetőségek engedik alakítson ki otthonában szaunát, tornatermet, esetleg medencét.
Színe a napfényszíneihez áll közel: sárga, arany, narancs. Anyaga az arany, a gyémánt és a borostyán. Növényei a napraforgó, a körömvirág, a ciklámen, a rozmaring és minden nagyvirágú kúszónövény, valamint minden citrus- és pálmaféle.
Tipp
Szívébe lophatjuk magunkat egy nagyméretű, aranykeretes tükörrel vagy egy ugyancsak aranykeretbe foglalt festménnyel.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A kikelet színe: a zöld
A friss zöld szín maga az élet: az egészség, a kibontakozó tavasz jelképe. Árnyalataiban...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Indiánnyár otthon
Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk,...
Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...