Szűz, a gyakorlatias


Az augusztus 23. és szeptember 22. között születetteket a tisztaság és a rend szeretete, az egyszerűség, az elemző készség, a lelkiismeretesség és a segítőkészség jellemzi. Mottójuk: mindennek megvan a maga helye.

A jegy képviselői keményen dolgoznak, kötelességtudóak és mindig az élet gyakorlatias dolgaira koncentrálnak. Túlzott igényük a tökéletességre egyben fő hibájuk, mivel gyakran illetnek kritikával másokat. Azonban a Szűz legkeményebben önmagát kritizálja.
Biztosak lehetünk benne, hogy a Szűz otthona első látásra makulátlan. Ők komolyan irtóznak a piszoktól és a rendetlenségtől, ezért nagy energiát fektet abba, hogy a dolgok szervezetten és gördülékenyen haladjanak körülötte.
Otthonában kedveli a nagy tereket, a világosságot, a halvány és semleges színeket, illetve az egyszerű dekorációt. A jegy ízlése egyszerű, de nem hideg. Kiváló szeme van a részletekhez, így még az egészen kis dolgokra is nagy figyelmet szentel. A tér újszerű és zseniális tárolási megoldásokkal tarkított, intelligens felhasználása otthonának tipikus jellemzője. A Szűzhöz különösen illik a skandináv stílusú berendezés.Nappalija szolidan bútorozott, a modern és a hagyományos stílust kombinálja egymással. A legmegfelelőbb padlózat a fapadló vagy a laminált változat, itt-ott dekorációs szőnyegekkel. Ezek készülhetnek kókuszháncsból, szizálból, kenderből, jutából. A bambusz vagy rattanbútorok könnyed és kényelmes fesztelenséget biztosítanak. Jól jöhet egy világos színű dívány vagy karosszék. A bútorzat legyen egyszerű vonalú, világos fából készült. Mivel a Szűz szoros kapcsolatban áll az ebédlő területével, kiváló bútor lehet számára egy ebédlőasztal, amely esetleg egy világos, kertre néző ablak mellett helyezkedik el. Ezt a jegyet a kertekhez is különleges kapcsolat fűzi. A beáradó fény legyen a lehető legtöbb, de a megvilágítás inkább legyen erős és indirekt, mintsem csillogó és verőfényes.A Szűz számára a konyha a lakás egyik legfontosabb helyisége. Ez a jegy a könnyű, egészséges ételeket kedveli, az eszközök is ezt tükrözik. A berendezésben fontos szerepet kapnak a tárolófelületek, a rozsdamentes acél, a nyír, a bükk.
A hálószoba egyszínű és minimalista stílusú. Jól mutatnak a csupasz téglafalak, a csövek és egyéb ipari szerelvények – különösen, ha loftlakásról van szó.A fürdőben alkalmazzanak fehér vagy enyhén törtfehér színt, természetes világítást, illetve a plafonba és a falba süllyesztett halogénlámpákat. Szerencsés választás az egyszerű vonalú polcon egy sekély, tányér alakú mosdókagyló. Nagy, keretnélküli falitükör, természetes vízfolyásra emlékeztető csapok, kosarak az egyszerű ugyanakkor kifinomult stílust erősítik.
Színe a szürke, az őzbarna, a szürkésbarna, a halványsárgák, kékek, zöldek és a barna további árnyalatai. Anyaga a higany és a szardonix. Növényei a nárciszok, minden kisvirágú színes növény és a diófélék.
Tipp
Szűz jegyűknek telitalálat egy kő padlóváza, olyan tárgyak, melyeknek funkciójuk van, illetve néhány, egyforma virágból álló csokor.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Otthon vidéki hangulatban
Egyre többen választják a vidéki élet nyugalmát és csendjét a nyüzsgő metropoliszok...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Vagány hely a virágoknak
Igazi városi kiskertészeknek is jól jöhet a falra ez a dekoratív kispolc, ami az...