Színkavalkád a teraszon


Ha kicsit hűvösebbre fordul az idő, nem kell azonnal minden növényt betelepíteni melegebb helyre. Inkább válasszunk pár olyan cserepest, melyek az első fagyig jól bírják a szeszélyes őszi időjárást, így még egy darabig teraszunk díszei lehetnek.

 

 

 

Ezen a nyáron sem panaszkodhattunk az időjárásra, bőven kijutott a délvidéki klímából. De mi a helyzet akkor, ha hűvösebbre fordul az idő, de még nem fagy, és remélhetőleg, még hetekig nem is fog?

 

 

Holland sziromerdő

Kevésbé napsütéses, szelesebb időben is lehetnek a növények dús, erőteljes növekedésűek, mindössze jó minőségű földre és megfelelő tápanyagokra van szükség.

 

Ajánlott növények: kerti repkény, dalmát harangvirág, piros gólyaorr, levendula (az első fagyig jól bírja a cserépben), kerti muskátli. Telepítsük ezeket kaspókba, ládákba.

 

Angol virágeső

Ha stílusunkhoz leginkább a komoly elegancia áll közel, akkor a terasznak is hasonló karaktert kell adni. Az északi, eleve hűvösebb, huzatosabb erkélyekre kerüljön sok örökzöld, közé kevesebb virágzó. Utóbbiak jobban is érvényesülnek az egyöntetű mélyzöld lombok között.

Jellegzetes növények: örökzöld puszpáng, talajtakaró hortenzia, borostyán, borostyánlevelű ciklámen, fekete hunyor, fehér árnyliliom. Természetes anyagú, hagyományos formájú edényekbe ültessük ezeket.

 

 

Japán színpompa
A japán kertekre jellemző higgadtság, nyugodtság elérése a cél, mélyzöld háttérrel, amely még jobban kiemeli a kevés, ám annál erőteljesebb színű virágzó növényeket.

 

Alapnövények: babérmeggy, japán juhar, mandzsu aktinidia, télálló fukszia, borostyán, kúszó hortenzia, kínai fagyal, borostáslevelű lonc, tapadó vadszőlő, rododendronok, japán azáleák.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Sötét lelkű tejeskávé
A közelmúltban óriási divat lett – persze főleg Amerikában, köszönhetően a Starbucks...
Nemess Tímea
Fényes de nem csúszós padló
Kedves Tímea! Szeretném a konyhámban lecserélni a járólapokat.
Deák Marcsi
Nagy, gömbalakú madzag-lámpát keresek
Kedves Marcsi! Gömbalakú csillárt vagy függőlámpát szeretnék.
A tökéletes kis fekete
Nem csak az öltözködés, de a lakberendezés terén is létezik az a bizonyos tökéletes...
Diffúzoros lámpa bármilyen stílushoz
A legtöbb tervező általában olyan tárgyakat, bútorokat, kiegészítőket igyekszik megálmodni,...