Íme az év irodája


Kilenc méter belmagasság. A tárgyalóba egy függőhídon át vezet az út. Alatta egy mentőrepülőgép méretarányos modellje szeli át a teret és a falon egy bicikli küllői közé szerelt óramű mutatja az időt.

Nagy a forgalom! A látszó téglafalak előtt az Austrian Airlines jobb időket látott cateringes kocsijaiban sorakoznak a kávés bögrék. Az öntött beton padlón popcorn gép gondoskodik a kellő szénhidrátbevitelről. Utóbbi elengedhetetlen elem, hiszen mozizni is lehet a 250 négyzetméteres egykori műanyagfeldolgozó gyárban. Ezt díjazta az iroda.hu zsűrije, amikor a Distinction és Loffice csapatának ítélte meg a belsőépítészetért járó díjat. A reflektorfényben egy hely, amellyel kapcsolatban az egyik ott dolgozó kolléga az állásinterjú után csak annyit mondott: „Itt akarok dolgozni!”


 
A Paulay Ede utcai Loffice Coworking megnyitását követően, az alapító testvérpár, Klementz Panni és Kata a Salétrom utcai polimer gyár és a szomszédos lakóépület átépítésén dolgozott. A gyár tőszomszédságában található földszintes, leromlott állapotú társasház elbontásával kezdődött a munka. A lakóépület tetőgerendáiból asztalok készültek a Loffice egyedi bútoraiként újjászületve, a gyárcsarnokra pedig Paládi Ádám építész készített olyan tervet, ami lehetővé tette, hogy az ipari ingatlan eredeti formáját nyerje vissza, a ’60-’70-es évek torzításait letisztítva.

 


2010-ben alapította meg három, műszaki egyetemet végzett fiatal, Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László a Distinction nevű, mobilszofterver-fejlesztő startupot. Ennek ad otthont a Loffice által átépített, Az Év Irodája 2013 Design Díjjal elismert Salétrom utcai loft. A Distinction mára több millió felhasználót ér el saját okostelefon-alkalmazásaival. Termékeik közé tartozik a Cocktail Flow koktélalkalmazás, amelyre röviddel a megjelenése után a Microsoft amerikai vezetői is felfigyeltek. Továbbá, a Weather Flow nevű időjárás alkalmazás, amelyet 2013 végén a neves „The Verge” tech portál már a legjobb Windows Phone alkalmazások között tartott számon, és az AppFlow, a tematikus alkalmazáskeresést élménnyé varázsoló app, melyről az ismert, szilícium-völgybéli technológiai portál, a TechCrunch is cikkezett. Jelenleg a Distinction kollégái közvetlenül Budapestről a Red Bull, a Nokia, illetve a Skyscanner globális központjainak dolgoznak.


 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Design és kávétörténet: itt vannak a Nespresso új kapszulái
A Nespresso legújabb kávékapszuláit, az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda...
Kamarás Borbála
Hogyan fessem a falat bronz vagy arany színűre?
Kedves Borbála, Szeretnék összesen kb. 20 nm falat bronz vagy arany színűre festeni,...
Kamarás Borbála
Hol találok megfelelő konzolasztalt?
Kedves Bori! Modern stílusú házunk előszobájába keresek konzolasztalt, de mindenhol...
Deák Marcsi
Hogyan öltöztessem fel a székeimet?
Kedves Marcsi! Étkezőnkben lévő magas támlás székeimet szeretném "felöltöztetni",...
Babzsák skandináv stílusban
A milánói Zanotta központjában 1968-ban debütált az első babzsák óriási sikerrel...
Könyvbe rejtett bútorok
Mindenki ismeri a problémát: szombat este átjönnek a barátok, de nincs elég szék,...