Miért nem a legolcsóbb hőszigetelés a legjobb megoldás?


Nézzük a választ a jövőből: ha hőszigetelünk, akkor azt 10-20 évre tesszük, így fontos a minőség és fontos lehet a garancia kérdése is. Sajnos gyakran okoz gondot, hogy a hőszigetelés során sokan nem a gyártó által előírt, együtt felhasználható anyagokkal dolgoznak. Tudja, hogy miért nem jó, ha hagyjuk, hogy a kivitelező a legolcsóbb anyagokat válogassa össze? Mit jelent a THR? A BACHL szakértői erre is tudják a választ.

hőszigetelés, polisztirol, rendszer, ragasztó, THR, Bachl Kft.

 

Az utólagos hőszigetelés nagy beruházás a családi költségvetésben. Azonban már az első téli hónap után érezni a hőszigetelés pozitív hatását, rövidtávon megtérül, ezért fontos, hogy megfelelő vastagságú polisztirol panellel készülő Teljes Hőszigetelő Rendszert (THR) alkalmazó, szakszerűen kivitelezett „védőréteg” kerüljön otthonunkra, mert ez hosszútávra szól, és a hibásan kivitelezett hőszigetelés nagy bosszúságot és sok plusz költséget jelent. Gyakran történik ilyen, ha a kivitelező spórolni akar és nem a gyártói ajánlásnak megfelelő, együtt felhasználható elemekkel készíti el a hőszigetelést.

 

Mi az a THR?

Az évtizedes hagyományokkal rendelkező BACHL Kft. is gyárt kiváló minőségű hőszigetelő paneleket. De joggal kérdezzük, hogyan lesz ebből Teljes Hőszigetelő Rendszer? Maga a THR fogalom azt jelenti, hogy annak elemei, azok mechanikai és műszaki paramétereit tekintve együtt beépíthetők, illetve erről hivatalos dokumentáció is készül. Talán jobban érhető, ha átnézzük, hogy mi képezi ennek a Teljes Hőszigetelő Rendszernek az elemeit: a rendszernek nemcsak a hőszigetelő panel, hanem a vakolat, a ragasztó vagy a dűbelezés is a része.

A garancia kérdése akkor merül fel, ha hibát találunk a kész hőszigetelésben és kiderül, hogy a gyártói garanciát sem tudjuk érvényesíteni: gyakran előfordul ez, ha a kivitelező nem a gyártói ajánlásoknak megfelelő, együtt beépíthető elemeket használt az építkezés során. Mit mondd erre a BACHL Kft., az évtizedes gyártói és kereskedői tapasztalattal rendelkező BACHL Nikecell hőszigetelő anyagok képviselője?  „Számtalan hazai és külföldi előállítású, önmagában megfelelő minőségű- és minősítéssel rendelkező alkotóelem vásárolható az építőanyag kereskedésekben, mégsem alkalmazható szabadon bármi-bármivel összeépítve! Azon építési termékek gyártói, amely elemek vizsgálati igazolás hiányában kerülnek összeépítésre, könnyedén elutasíthatják reklamációnkat. Éppen ezért javasoljuk az építkezőknek és felújítóknak, hogy a kivitelezéskor csak olyan műszaki megoldást fogadjanak el, amelyet a gyártó, mint Teljes Hőszigetelő Rendszert fogad el” – tanácsolja Szatmári Zoltán, a BACHL Kft. alkalmazástechnikai-mérnök tanácsadója.

 hőszigetelés, polisztirol, rendszer, ragasztó, THR, Bachl Kft.

Ki segít a megfelelő anyagok összeválogatásában?

Ha a rendszer egyes elemei nem azonos gyártótól származnak, az természetes.  Más gyártótól származhat a polisztirol lap vagy a rögzítéshez használt ragasztó. Hazánkban több mint egy tucat olyan gyártó van, aki un. rendszergazdaként segítséget tud nyújtani a megfelelő elemek összeválogatásában azért, hogy a végeredmény Teljes Hőszigetelő Rendszer legyen. Ők jellemzően a polisztirol lapok ragasztáshoz és fedőrétegkészítéshez használható anyagokat vagy éppen a ragasztót gyártják, de jól ismerik a piacon kapható polisztirol lapokat és akár rendszert is ajánlanak hozzá a ragasztótól a vakolatig. És ami fogyasztói szemmel a legfontosabb, hogy a rendszergazdáknál vannak a tanúsítványok, melyek igazolják, hogy melyik hőszigetelő lap, milyen anyagokkal építhető össze a biztonságos kivitelezés és a jövőbeni garancia megtartása érdekében. És persze ne csak tanácsot kérjünk, de akár a tanúsítvány másolatát is kérjük el a számla mellé.

 

A BACHL Kft. az épület minden szintjére kínál hőszigetelési megoldást, és a BACHL Nikecell márkájú polisztirol hőszigetelő lapokhoz is több rendszergazda kínálja termékeit, mellyel a teljes hőszigetelési rendszer megvalósítható. (x)

Bővebb információkat a BACHL honlapon talál a hőszigetelőanyag kínálatról.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A korszerű hőszigetelés alapjai
Épületeink energiatakarékos és hatékony üzemeltetése érdekében a korszerű hőszigetelés...
Hogyan ragasszam fel a gyapjúrostos vlies tapétát?
Borbála, kedves! A következő a kérdésem: márványozott falfelületre (festett) közvetlenül...
Bárány Sándor
Lehet-e falfűtést alkalmazni vert falú házban?
Tisztelt Sándor! Házvásárlás után vagyunk és falfűtést szeretnénk a házba. Az lenne...
Massány Edina
Milyen növényt futtassak a bejárat előtti rácsra?
Kedves Edina! Bejáratunk előtt van egy kis belépő és egy rácsos ajtóval van lezárva....
Hőszigetelést tervez? Segítünk…!
Itt a tél és ismét hideg a fal, a padló, húznak az ablakok? Újra a bőrünkön érezhetjük,...
5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés
A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy a falak hőszigetelésével felkészítsük...