Betörésvédelem hatékonyan


A vagyonvédelem egyik leghatásosabb módja a mechanikus védelem, mely azt jelenti, hogy különböző eszközök alkalmazásával fizikailag képesek vagyunk meggátolni az illetéktelen személyek általi behatolást. Egy ingatlan esetében a legáltalánosabb eszközök e célra a különböző rácsok, biztonsági bejárati ajtók, illetve további biztonsági nyílászárók.

A betörésvédelmi eszközök hatékonyságának szempontjából fontos azok minősége, mely alatt értjük az átgondoltan megalkotott konstrukciót, a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségét. A DTP biztonsági ajtók MABISZ 1-es minősítéssel rendelkeznek, sőt még ennek a szigorú kritériumrendszernek a feltételeit is több ponton túlteljesítik.

Minden biztonsági bejárati ajtónál 3 fő összetevőről beszélhetünk. Az első a tokszerkezet, mely akkor lesz igazán masszív, ha minimum 2 mm falvastagságú idomacélból készül és a küszöbbel együtt egy teljesen zárt egységet alkot. A második lépcső maga a nyílószárny, aminek szintén idomacél kerete kell legyen, melyre az egész palástot beborító, tömör – minimum 1,5 mm vastag – acéllemez kerül felhegesztésre vagy a kereten belülre egy tömör négyzetacélból készülő rácsszerkezet – maximum 300 négyzetcentiméteres „lyukakkal” - kap helyett. Ennek az ajtólapnak az ajtó, illetve a zár bezárásakor mind a négy oldalon a tokszerkezetbe kell záródnia acélrudazatokkal.

A harmadik fő összetevő, mondhatni az egésznek a lelke a zárszerkezet. A gyártók modernebbnél modernebb zárakkal, zárbetétekkel állnak elő, azonban a mai napig az egyik legmegbízhatóbb típus a kéttollú kulccsal működő trezorzár-rendszer, ugyanis ennek a szerkezete teljes mértékben ellenáll a „divatos” zárfeltörési módszereknek (zártörés, fésűzéses- és kocogtatásos módszerek). A DTP biztonsági ajtókba minden esetbe kiváló minőségű CISA trezorzár kerül.

Hiába a kiváló biztonságtechnikai eszköz, ha annak beépítése nem szakszerű. Például lehet egy ablakrács a legerősebb acélból is, ha azt nem falba mélyen befúrt acélcsapokhoz hegesztjük, hanem csak a nyílászáró keretéhez csavarozzuk, ugyanis ez utóbbi rögzítésnél könnyedén eltávolítható a rácsszerkezet. Ugyanez igaz a fenti biztonsági ajtó beépítésére is, azaz nem elegendő azt néhány csavarral és poliuretán habbal fixálni. Összegezve, a minőségi betörésvédelmi eszköz mellett elengedhetetlen a szakértő beépítés is.

 

Azonban nem csak a biztonsági tényezők fontosak egy ajtónál, ezen keresztül lépünk be otthonunkba nap mint nap, a kívülről érkezőknek ez adja az első benyomást, emiatt is fontos, hogy ne csak biztonságos, de szép is legyen az ajtó. A DTP biztonsági ajtók minden esetben egyedi gyártásban készülnek, pontosan az adott falnyílás méreteihez igazodva, a megrendelő igényei szerinti burkolatokkal, üvegezéssel és számtalan egyéb választható paraméterrel, melynek köszönhetően igazán szemet gyönyörködtető lehet a végeredmény.

Ami bizonyos, hogy fokozottan óvnunk kell a nehéz munkával megszerzett vagyonunkat, s alaposan meg kell választanunk, hogy ezt milyen eszközökkel tegyük, mert e téren hatványozottan igaz lehet, hogy az olcsóbb a drágább. (x)

www.dtp.hu

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyissunk a világra!
Hogyan válasszunk nyílászárót, hogy a leggyengébb láncszemből energianyerő eszköz...
Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Táskát cipzárból
A ZipBag cipzártáskák Magyarországon szabadalmaztatott, egyedi tervezésű táskák, amelyek...