Hőszigetelés trend: hatékonyabb, olcsóbb


Mi a közös a következő problémákban: magas fűtési költség, vizes vagy penészes fal, hideg hatású falak, melyek húznak a nyílászárók mellett? Ezek olyan helyzetek, melyekre a hőszigetelés lehet az egyik, hatásos és gyorsan megtérülő megoldás. És már nemcsak a fehér Nikecellben lehet gondolkodni, mert egyre gyakrabban már a szürke EPS hőszigetelő lapok láthatóak épülő házakon, melyekkel ráadásul nemcsak forintot, hanem négyzetmétert is megtakaríthatunk.

Kezdődik a suli, jöhet egy kis matekóra?

A hőszigetelő lapok széles kínálatában is tudni kell mit szeretnénk, mert a funkció miatt eltérő műszaki tartalmú, különböző „tudású” és színű hőszigetelő lap kerülhet a lábazatra, homlokra vagy a cserép alá. Ma a homlokzati hőszigetelések között a leghatékonyabb a szürke, ez az „új fehér”.

A szürke színű BACHL EXTRAPOR RELAX hőszigetelő lapok ugyanúgy használhatóak, mint a „normál fehér” polisztirol hab, de ha matekozni szeretnénk, akkor azonos vastagsággal számolva 25 százalékkal hatékonyabb. A helytakarékosság is számszerűsíthető: ha egy közel 150 m2 hasznos alapterületű otthonnal kalkulálunk ahol 5 centiméterrel vékonyabb hőszigetelés, már az egész házra kiszámolva 3 m2 alapterület megtakarítást jelent. Ha hiányzott egy kis kamra vagy egy beépített szekrény az előszobából, akkor most megtaláltuk a helyét! Ez így csak egy praktikus kis helyiség, az ingatlan értékesítésekor viszont forintosítható tétel, hiszen ennyivel nő az alapterület, míg az épület továbbra is megfelel az energetikai előírásoknak. Tovább gondolva, ahol korlátozott a telek-beépíthetőség vagy felújítás miatt nagyok a kötöttségek, ott már számíthat akár a hőszigetelő táblák vastagsága is.

Következik a kémiaóra!

Az expandált polisztirol, melyet hozzáadott grafitszemcsékkel gyártanak, kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, és a hagyományoshoz polisztirolhoz viszonyítva, azonos vastagság mellett 25 százalékkal kedvezőbb a hővezetési tényezője. Fontos jellemzője, hogy a táblák külső oldalán un. feszültségmentesítő bemetszések találhatóak, amelyek a beépítés során keletkező környezeti hatások, jelenős hőmérsékeltváltozások keltette feszültségeket csökkentik. Homlokzati hőszigeteléshez a BACHL EXTRAPOR szürke polisztirol lapokat ajánljuk, melyek megnövelt szilárdsági tulajdonságai miatt az igénybevételnek erősen kitett felületek esetén is jól használhatóak, mint például egy iskolaudvar fala vagy a járdák melletti homlokzat felülete.

Ha hőszigetelésben gondolkodunk, akkor már nemcsak a fehér Nikecellel lehet kalkulálni. A hosszútávú megtérülést vizsgálva pedig egészen biztosan nem az ár a legfontosabb tényező. 2020 után, a törvényi előírás szigorodása miatt előreláthatólag akár a duplájára növedhetnek a kötelező hőszigetelési vastagságok. Ezért lesz fontos szempont, hogy se több helyet ne foglaljanak, se sokkal többe ne kerüljenek, és ezt a grafitos polisztirol hőszigetelés, a BACHL EXTRAPOR RELAX, amely az idei Construma termékdíját is elnyerte, kiválóan teljesíti. (x)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A korszerű hőszigetelés alapjai
Épületeink energiatakarékos és hatékony üzemeltetése érdekében a korszerű hőszigetelés...
Kamarás Borbála
Milyen színek illenek a piros kanapéhoz?
Kedves Borbála! Színválasztásban kérném a tanácsát.
Kamarás Borbála
Szobafestés
Kedves Borbála! Tizenöt éves vagyok és a szobám festés előtt áll. Tudna segíteni?...
Hőszigetelés mindenkinek: trendi lapostető - kockázatokkal
Szakemberek szerint az otthoni energiaveszteség legalább feléért nem a megfelelően...
Télen hideg, nyáron meleg. Legyen inkább fordítva!
Mindannyian szeretnénk olyan otthonban élni, ami télen a hideg, nyáron pedig a...