Biztos menedék


Beáta és férje hosszú évek után költözött vissza Budapestre, ahol lakás után néztek. Mivel jövőre vonatkozó terveik még nem kristályosodtak ki, csak annyit tudtak biztosan, hogy az elegáns és nyüzsgő belvárosra vágynak.

lakás, otthon, Budapest, nőies, pasztell, elegáns

A ma már nyugdíjas pár éveken át élt és dolgozott Brüsszelben. Azt mondják, jó és boldog életük volt ott, az évek során sok barátra tettek szert, mégis a szívük hazahúzta őket. Főleg azért, mert lányuk itthon ment férjhez, így két unokájuk is Magyarországon él. „Elhatároztuk, hogy mire nyugdíjba megyünk, Budapesten is lesz egy lakásunk” – meséli Beáta. „Először nem voltunk benne biztosak, hogy milyen célt fog szolgálni. Lehet, hogy néhány hónapot itt töltenénk, a többit Brüsszelben? Végleg hazaköltözünk, vagy esetleg meggondoljuk magunkat, és visszatérünk Belgiumba? És a sok megválaszolatlan kérdés miatt felmerült bennünk az is, hogy milyen legyen az az otthon, amelynek még nem tudjuk a végső funkcióját.”

lakás, otthon, Budapest, nőies, pasztell, elegáns 

Egy szerencsés véletlen kapcsán azonban megismerkedtek a home staging-gel foglalkozó dr. Miklós-Somogyi Patríciával, aki nemcsak hogy megtalálta a számukra tökéletes lakást, de a felújítást is levezényelte a saját tervei alapján. Beátáék ugyanis a belvárosban szerettek volna élni, hiszen a gyerekkorukat is itt töltötték. A közelben található színházak, kávézók és az ország egyik leghíresebb cukrászdája miatt, ahová akár naponta beülnek egy kávéra, süteményre.

lakás, otthon, Budapest, nőies, pasztell, elegáns

 

Szöveg: Ványik Dóra

Fotó: Jurassza Zsófia

A teljes cikk az Otthon magazin szeptemberi lapszámában olvasható.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Deák Marcsi
Milyen legyen a fal színe új lakásunkban?
Kedves Marcsi! 2 hét múlva új lakásba költözünk. A bútorokat már kiválasztottuk,...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...