Megszelídített alapszínek otthona


A piros és kék párosa nehezen képzelhető el egy otthonosan meleg tónusú lakásban. Annak érdekében, hogy mégis jól működjenek együtt, Krisztináék szakember segítségét kérték, amikor nekiláttak budai lakásuk felújításához. 

lakás, otthon, alapszínek, piros, kék, Novák Anett

Egy kellemes budai társasház legfelső szintjének modern, vagány lakása Krisztina és Zoltán otthona. „A munkám révén rengeteget utazom, és gyakran fáradtan érek haza” – avat be mindennapjaiba a húszas évei végén járó Krisztina, aki utaskísérőként dolgozik egy nemzetközi légitársaságnál. „Ráadásul a barátom pilóta, így elég hektikus az időbeosztásunk. Előfordul, hogy napokig nem látjuk egymást.” Talán éppen azért, mert kevés időt töltenek otthon, sokáig albérletben éltek, de úgy két évvel ezelőtt megfogalmazódott bennük az önálló lakás iránti igény. Olyan otthonra vágytak, ami a saját ízlésüket tükrözi, és megfelel az életvitelüknek is. „Mivel mindig Budán laktunk, eleve errefelé kezdtünk el keresgélni” – emlékszik vissza Krisztina. A fiatal pár végül a Móricz Zsigmond körtértől nem messze talált rá arra a lakásra, ami még úgy is nagyon megtetszett nekik, hogy rettenetes állapotban volt. „Érződött rajta, hogy hosszú évek óta nem lakott benne senki, de ettől még remek adottságai voltak” – meséli Krisztina, akit meggyőzött, hogy több erkély is tartozik a belső terekhez.

lakás, otthon, alapszínek, piros, kék, Novák Anett

„Tudtam, hogy mi magunk képtelenek lennék levezényelni a felújítást, átalakítást, ezért megkértem egy kedves ismerősömet, Novák Anett enteriőrtervezőt, hogy segítsen nekünk. Nagyon fontos volt számomra, hogy kulcsrakész állapotban vegyük át a lakást, és már csak a személyes tárgyainkat és a ruháinkat kelljen a helyére tennünk.”

lakás, otthon, alapszínek, piros, kék, Novák Anett

 

Szöveg: Molnár Ágnes

Fotó: Téglásy Zsuzsa

 

A teljes cikk az OTTHON magazin októberi lapszámában olvasható. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...