Finom ízlés művészi igénnyel


Elegáns eklektika némi nőies bájjal és enyhe budoár hangulattal keverve. Ez a belvárosi lakás magán hordozza művészetekkel foglalkozó tulajdonosainak remek stílusérzékét.

Sotera és Tomas fogékonyak a klasszikus értékekre és a múltban rejlő szépségekre, ezért a pesti belváros valamelyik építészeti remekművében szerettek volna új otthonra találni. Biztosan nem véletlen, hogy a divattervező feleség éppen a valaha élt textil-nagykereskedő, Brammer Pál tulajdonában állt házban akadt rá a keresett lakásra. Az egykori textilmágnás neve fogalom volt a maga korában. Olyannyira, hogy magára valamit is adó úrinő nem kerülhette meg Brammeréket. Az épület utcafrontján eredeti állapotában ma is létezik a tulajdonos egykori üzlete – igaz, a faragott cseresznye- és diófa polcokon ma már nem textilek sorakoznak. Azonban a lépcsőházban ma is márványtábla örökíti meg a posztógyáros feleségének, Simon Böskének az emlékét, aki 1929-ben Magyarország és – még ugyanebben az évben – Európa első szépségversenyének győztese is volt.

Már a ház legendás története is megfogta a művészházaspárt, a lakásról nem is beszélve. Nagy utcafronti ablakaival, praktikus beosztásával, a rengeteg természetes fénnyel és a saroklakáshoz tartozó, hatalmas félköríves terasszal végképp meggyőzte őket.


Szöveg: Visnyei Renáta

Fotó: Vikman András

Styling: Matisz Aliz

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában jelent meg.

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Deák Marcsi
Milyen legyen a fal színe új lakásunkban?
Kedves Marcsi! 2 hét múlva új lakásba költözünk. A bútorokat már kiválasztottuk,...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...