Kislakás színpompás terekkel


Amikor a fiatal pár elhatározta, hogy összeköltöznek, egy belvárosi gangos ház földszintjén találták meg első közös otthonukat. A szerencsés beosztás lehetővé tette, hogy a rendelkezésükre álló szűkös anyagi keretből mégis stílusos otthont teremtsenek maguknak.

otthon, lakás, kislakás, belváros, gangos, színes, piros, kék, Habenczius Manna

Eldöntött kérdések

Az egyetemisták dinamikus, friss terekre vágytak, olyan lakásra, ami kényelmes és ahol mindketten otthon érezhetik magukat. Bár belsőépítész segítségét kérték, a kialakított fiatalos stílus teljes mértékben megegyezik az ízlésükkel. Először a színeket találták ki: a fehér falakat a férfiasabb sötétkék ellenpontozza a lakásban, míg a piros kiegészítő színt a fiatal lány választotta. Újonnan vásárolták a bútorokat is – könnyed, praktikus és modern darabokat válogattak a szakember segítségével, és néhány egyedi darab is készült.

otthon, lakás, kislakás, belváros, gangos, színes, piros, kék, Habenczius Manna

Aprócska kávézó

Mivel még mindketten tanulnak, nem csoda, ha nem a konyhaművészet köti le az érdeklődésüket. Éppen ezért a kis konyhában mindössze egy reggelizőpultot alakítottak ki piros bárszékekkel, ami kisebb és gyors étkezésekre, illetve kávézásra alkalmas. A sötétkék szín itt is megjelenik: szemmagasságig matt zománcfestékkel festették le a falat, ami ezáltal írható felületté vált, éppúgy viselkedik, mint a táblafesték, csak a felülete nem annyira porózus.  A nappaliból ismert egyszerű polcok itt is visszatérnek, és hogy a bárszékek se legyenek magukra hagyva, a kis asztalt megvilágító puritán villanykörte piros foglalatot és szintén piros textilkábelt kapott.

Hálószoba nőies energiákkal

A régi polgári lakásokra jellemzően itt is egy nappali méretű szobába került a háló. A pontos méretek és sötétkék-piros megjelenítése kedvéért egyedi ágyat csináltattak, illetve kárpitossal húzatták át az ágyvéget, ami mögött szintén sötétkék festett falfelület jelenik meg. Az étkezőből ismert villanykörte ebben a helyiségben megkettőzve falikarrá alakult, illetve két kis lebegő polcot is rögzítettek az ágy mellé éjjeliszekrénynek. De a hálószoba általában a nőiség birodalma – bár ez csak visszafogottan jelenik itt meg, a türkizbe hajló ágytakaró és párnák mégis kimondottan a nőiesebb vonalat képviselik.

 

Szöveg: Szász Katalin

Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna

Tervező: Habenczius Manna belsőépítész

A teljes cikk az Első Kislakás magazin aktuális lapszámában olvasható.

https://digitalstand.hu/olvaso/32184/?utm_source=ajanlo_120_240&utm_medium=digi_kampany&utm_term=ajanlo&utm_campaign=DigitalstandKampany#1

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...