Mesék a toronyból


Odett és kisfia, Bendi egy budai villaépület tetején találták meg otthonukat. Bár mindez elsőre romantikusnak tűnhet, a hely adottságai sokkal inkább az ipari stílusra rímeltek, de a fiatal anyuka azért becsempészett némi nőiességet is a falak közé.

Vannak szerelmek, amelyekre nem könnyű rátalálni. Talán azért, mert nem ott keressük, ahol kellene. Odett sem Budának ezen a környékén próbálta fellelni új, fiával közös otthonát, ám egy régi kedves ismerős a segítségére sietett. „Valójában gyerekkori barátom találta meg nekem a tökéletes lakást” – meséli Odett. „Nagyon jóban vagyunk, ismeri a szívemet, az ízlésemet és azt is tudja rólam, hogy meglátom a jó lehetőséget abban, amiben más esetleg kevésbé. Amikor hallott erről a helyről, azonnal meg akarta mutatni nekem.” A lakás egy régi társasház tetőterében található, megközelíteni pedig egy tornyon keresztül lehet. „Megszámoltam: hetvenkét lépcsőfokot kell megmászni. Első alkalommal azt gondoltam, nincs az a hely, amiért én ezt nap mint nap megtenném, de amikor kitárult az ajtó, varázslatos tér tárult a szemem elé.”

A lakás igen rossz állapotban volt, de az óriási ablakokon át beömlő fény és a lélegzetelállító panoráma azonnal rabul ejtette Odettet.

Szöveg: Ványik Dóra

Fotó: Székely Péter

Styling: Horváth Vera

A teljes cikk az OTTHON magazin februári lapszámában olvasható.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Deák Marcsi
Milyen legyen a fal színe új lakásunkban?
Kedves Marcsi! 2 hét múlva új lakásba költözünk. A bútorokat már kiválasztottuk,...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...