Otthon, egzotikus eklektikával


Egyedi stílus, biztos kézzel kezelt eklektika. Zsófiék budai lakása a saját ízlésükhöz és igényeikhez igazodik, ahol a háromtagú család tökéletesen otthon érzi magát.

lakás, otthon, budai, eklektikus, egzotikus, Gerőfi J. Petra

A keleti, marokkói, arab stílusjegyek nagyon finoman simulnak bele az 1935-ben épült budai villa első emeleti lakásának polgári enteriőrjébe. Egy éve költözött be ide Zsófi és férje, András, valamint most hároméves kislányuk, Sári. „Korábban a pesti belvárosban laktunk a férjemmel, de amikor kiderült, hogy kisbabánk lesz, egy kertvárosi, zöldövezetei lakásra vagy házra vágytunk. A keresés két és fél évig tartott, közben két albérletben is laktunk. Folyamatosan nézegettük az eladó ingatlanokat, de nem találtuk meg az igazit. Valahogy egyik sem érintett meg, viszont amikor bejöttünk ebbe a házba, és megfogtam a lépcsőházban a korlátot, úgy éreztem, hogy megérkeztünk” – emlékszik vissza Zsófi, aki eredeti szakmáját tekintve vágó, és televíziós műsorgyártással foglalkozó férjét is a munkája révén ismerte meg.

lakás, otthon, budai, eklektikus, egzotikus, Gerőfi J. Petra

„Fontos szempont volt számunkra a zöldövezet, a friss levegő, ugyanakkor semmiképpen nem akartunk új építésű lakást. Olyan otthont kerestünk, aminek lelke és stílusa van” – folytatja Zsófi. A felújítás hat hónapig tartott, amiben Gerőfi J. Petra enteriőrtervező segítette a lakástulajdonosokat. „A férjem korábban már dolgozott Petrával, és akárhányszor megnéztünk egy lakást, mint szakértőt, őt is hívtuk. Az itteni átalakításról profi látványterveket készített, ami nagy segítség volt.” Mivel András nem akart amerikai konyhát, Zsófi viszont ragaszkodott hozzá, hogy akkor is lássa a gyereket, amikor éppen főz, ezért a korábbi hálószoba helyére telepítették az új konyhát, amit egy üveges tolóajtóval lehet leválasztani a nappaliról.

lakás, otthon, budai, eklektikus, egzotikus, Gerőfi J. Petra

Szöveg: Molnár Ágnes

Fotó: Vikman András

Styling: Horváth Vera

A teljes cikk az OTTHON magazin márciusi lapszámában olvasható. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Az igazán gondtalan otthon titka
Manapság már nem csak azért építünk házat, hogy fedél legyen a fejünk fölött. A modern...
Deák Marcsi
Milyen legyen a fal színe új lakásunkban?
Kedves Marcsi! 2 hét múlva új lakásba költözünk. A bútorokat már kiválasztottuk,...
Természetes burkolatok otthonodba
Töretlen népszerűségnek örvendenek a természetes anyagokból készülő burkolatok, melyek...
Design és lakberendezés ősszel
Az ősz nem csak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének, a lakások berendezésének...