Van kérdésem!

Ahhoz, hogy kérdezhess regisztrálj az oldalon és lépj be!
Ahhoz, hogy kérdezhess, regisztrálj az oldalon és lépj be!

Deák Marcsi
LAKBERENDEZŐ

Legfrissebb témák

Kedves Marcsi! Szeretnék javaslatot kérni h.egy kis lakás nappalijába milyen színű függönyt és sötétítőfüggönyt válasszak?

Tapéta szürke kőmintás, szőnyeg szürke-kevés fekete széllel, sarokgarnitúra fekete, bútor sárgás barna - üveg vitrinnel üvegasztal-fekete alsó üveglap ezüst fém lábakkal. Parketta világos éger.
Fényáteresztő ezüst színű függönyre gondoltam. Helyes választás lenne ilyen térben?
Nagy örömmel várom kedves válaszát, javaslatát.

Köszönettel:

Éva

Kedves Éva!

Picit soknak érzem a fekete, szürke színeket. Amennyiben modern lakásról van szó, jól mutathat az ezüst függöny. Más esetben egy fényáteresztő mellé két oldalt színesebb, vidámabb dekor függönyt is alkalmaznék. Színekben lehet ez mustársárga fehérrel, feketével, vagy a sárga helyett melegebb zöld, vagy bordó.

Üdv.
Deák Marcsi

Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.


Tölgy (natúr, selyem fényű, lakkos) fafrontos konyhabútor készítését tervezem, ehhez a bútorlap champagne tölgy lenne.
Kérném a segítségét a továbbiak megtervezéséhez:
- a fentiekhez milyen színű munkapultot ajánlana,illetve milyen konyhacsempe lenne megfelelő, ami harmonizál a konyhapulttal, továbbá milyen padlóburkolólap illik a tölgy konyhához?
-Érdekelne még az is, hogy a tanácsait követve milyen színre érdemes a falat festeni.

Köszönettel: M. Zsuzsa

Kedves Zsuzsanna!

Modern stílushoz erőteljesebb színeket is el tudnék képzelni. Falon csempe helyett a pult anyagát is alkalmazhatjuk, vagy éppenséggel festett vagy fóliázott üveget. Színeket illetően lehet zöldnek, bordónak, narancsnak, kéknek árnyalatai. Sárgát  vagy barnát nem választanék. Amennyiben nem modern, hanem rusztikus vagy klasszikus, akkor csempét raknék a falra és visszafogottabb színekben. Krém, bézs vagy akár fehér is jól passzolna hozzá.
Padlóburkolatnak semmiképpen nem választanék famintásat, inkább kőhatású mészkövet vagy homogénebb szürkét.

Üdv.
Marcsi
www.berendezem.hu

Kedves Marcsi! A nappali falszínének kiválasztásához szeretnék tanácsot kérni.

Ami idáig adott:

Egyszínű világos szürke az ülőgarnitúra, a szekrény (vitrinkombináció) padlizsán fekete szegéllyel, mintával, a szőnyeg kapucsínó (középvilágos) a szélein türkiz, fáradt rózsaszín, világos tejeskávé mintával.

Szerinted milyen dekorfüggöny illetve fényáteresztő függöny, és milyen színű fal illene a nappaliba?

Köszönöm előre is a válaszod.

Üdvözlettel: Gyöngy

Kedves Gyöngy!

Kiinduló alapnak a szőnyeget választanám. A dekorfüggöny színeiben is ezek legyenek megtalálhatók. Szép párosítás a kapucsínó, a türkiz és a fáradt rózsaszín. A szürke kanapéra egyszínű türkiz és az említett fáradt rózsaszín színekből válogatott díszpárnákat helyeznék. Mindehhez falszínnek egy visszafogottabb, nagyon halvány galambszürkét vagy kapucsínót választanék.

 

További kellemes csinosítgatást kívánok!

Üdv.

Marcsi

Kedves Marcsi, a konyhabútor kiválasztásában kérném a segítségét.

Újépítésű házba költözünk, bútoraink nagy részét visszük magunkkal, de a konyha új lenne. Ennek kiválasztásában szeretném a segítségét kérni. Amerikai konyhás a nappali, méretét tekintve 30 nm.

A kanapé Manstad/ikea/oliva zöld színű, az étkező asztal sötétbarna, a székek sötétbarna bőr ülésekkel magas támlájúak. Még egy médiatároló bútort kívánunk venni, ez valószínűleg Ikea lesz, magasfényű és fehér színű.

A kérdésem, milyen színű konyhabútort és munkapultot javasol?

Egy légtérben lesz a két, pontosabban 3 helység (konyha, étkező, nappali). Parkettás lesz a helység, a falak színénél valamilyen világos színben gondolkodunk.

Előre is köszönöm segítségét.

Ági

Kedves Ági!

Konyhabútor frontnak is mehet a fényes fehér, pultnak pedig a sötétbarna, igazodva az asztalhoz, székekhez. Kettő elem közé a falra választhatnak színes csempét vagy üveget. Ez szinte bármi lehet, mert a fehér sok-sok színt elbír maga mellett. Ezt a színt megjeleníthetik még a textileknél is (függönyök, díszpárnák, szőnyeg) és ezzel lesz igazán egyben a három funkció színvilága.

 

Üdv.

Marcsi