Van kérdésem!

Ahhoz, hogy kérdezhess regisztrálj az oldalon és lépj be!
Ahhoz, hogy kérdezhess, regisztrálj az oldalon és lépj be!

Nemess Tímea
FÜRDŐSZOBA SZAKTANÁCSADÓ

Legfrissebb témák

Kedves Tímea! A tanácsát szeretném kérni!

 

Kilyukadt a fürdőkádam oldala, mit javasol, ki lehet ezt javítani ?

Köszönettel: István

Kedves István,

 

Hallottam már különböző módszerekről, a kád javítására tett próbálkozásokról, de sajnos nem tudunk jelenleg biztos megoldást erre a problémára. Tudom, hogy egy kád bontása nagyobb kellemetlenségekkel jár, de sajnos ez elkerülhetetlen.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

Kedves Tímea, felújítom panellakásomat és a csempék helyett vízálló tapétát szeretnék a fürdőszobába.

Régi panellakásom fürdőszobájának csempéjét szeretném leszedni. Azt hallottam, hogy van vízálló tapéta. Ezt lehet alkalmazni fürdőszobában a zuhany résznél? Ha esetleg nem, akkor mit javasol, csempén kívül mit tudok feltenni arra a falrészre?

Köszönöm válaszát.

Bessy

 

Kedves Bessy,

 

A vízálló tapétákat csak páramentes fürdőszobákba javasolják, tehát olyan részekre nem ajánlják, ahol folyó víz érheti. Főleg a széleknél, ahol a pára és nedvesség hatására leválhat. Tehát inkább ablakkal rendelkező fürdőbe javasolt. A kérdés az, hogy mi a cél? Ha a dekoráció, akkor nagyon szép dekorcsempéket is lehet már találni a gyártók kínálatában.

 

Én javasolnék olyan komplett zuhanykabint, aminek hátoldala is van, ezek tökéletesen védenek a kifröccsenő víz ellen és tisztán tartani is könnyebb.

 

Esetleg üvegfalat is betehet, ami lehet akár színes is. Ha mégis a csempe mellett dönt, akkor javaslom az epoxy gyantás fugát, amiről gyakorlatilag lepereg a víz, így könnyű tisztán tartani és nem színeződik el.

 

Mindenesetre nagyon fontos a jó vízszigetelés, amire kiemelt figyelmet érdemes fordítani a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

Tisztelt Nemess Tímea! Fürdőszobánk felújítása után vízszivárgás van.

Felújítottuk a fürdőszobánkat, és nem zuhanykabint építettünk be, hanem csempe és üvegajtós a zuhanyzónk. Sajnos (pedig a csempe alatt lekenték minden féle vízáteresztővel - pontos nevét nem tudom -) valahol mégis átszivárog a falon a víz az előtérbe, ahol lemállik a fal. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint ez a probléma megoldódik-e azzal, ha  újra kihúzzák sziloplaszttal, vagy a csempe alatti védőréteg mégsem tökéletes. Mi lehet a megoldás?

Tisztelettel:

Erika

Kedves Erika,

 

Nehéz ezt így látatlanban megmondani.  Segítene, ha tudna küldeni néhány közeli fotót a folyóka környékéről illetve a sarkok találkozásáról. Elképzelhető, hogy csak ezen helyek valamelyikén  van a probléma, de ezt látni kellene. A málló falfelületről is küldjön egy fotót, kérem.  Illetve tudni kellene még, hogy az előtér felőli  fal miből van, az esetleges falba injektálható megoldások miatt. Ez a megoldás csak a vizesedés megszüntetése után lenne tökéletes, hosszú távú megoldás.

Kérem, keressen az info@vsfurdoszoba.hu e-mail címen, szívesen segítek Önnek a probléma megoldásában.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

Kedves Tímea! A fürdőszobában egy-két dolog apróbb javításra szorul.

Egy tíz éve elkészült fürdőről van szó. Egyetlen csempe sajnos elrepedt és az adott darabot már nem gyártják, van ötlete arra, hogy hol érdemes keresni régi kifutott darabokat vagy hogyan lehet eltüntetni egy repedést? Továbbá a fürdőkád fénye egy kissé már megkopott, érdemes-e azt felújíttatni vagy inkább a cserét javasolja? Ha felújítás, akkor melyik módszer az esztétikusabb? Ezek miatt a hibák miatt nem szeretnénk az egész fürdőszobát kicserélni, Ön szerint ez megoldható?

Válaszát előre is köszönöm!

Szabó Dóra

Kedves Dóra,

Köszönöm kérdését!

A repedt csempével kapcsolatban: meg lehet próbálni keresgélni olyan régóta üzemelő fürdőszoba üzletekben, ahol vannak outlet termékek. Az outlet termékek általában olyan termékek, amelyeket már nem gyártanak, de megmaradt vagy sérült csomagolású termék. Akár még rá is találhat a kérdéses burkolatra. Másik ötlet, hogy valamilyen dekorral próbálják megoldani a cserét. Pl.: egy csíkban mozaikot burkolnak fel díszítésként és máris úgy néz ki, mintha direkt így tervezték volna...

Esetleg fa hatású padlólapot betétként vízszintesen vagy függőlegesen beilleszteni.

A kád kérdésében jó lenne tudni, hogy lemez vagy akril kádról van-e szó. A lemezkádak felújítását festéssel végzik, amit felkennek vagy szórnak a kád felületére, megfelelő előkészítés után. A felújítás kb.: két napot vesz igénybe a száradási időt betartva. Az akril kád esetében szóba jöhet a polírozás vagy a szórással történő festékréteg felvitele.

A szép eredmény elérése érdekében mindenképp szakember igénybevételét javaslom!