Mitől vannak barnás foltok a tükrön?


Kedves Tímea! A fürdőszoba egész falat beborító tükrét szeretnénk cserélni.

Az előző lakóktól megörököltünk egy egész szép fürdőszobát. Mivel a helyiség nem túl nagy két szomszédos falat is tükörrel burkoltak, de sajnos mára egy kicsit megkopott, a tükrön itt-ott barnás foltok jelentek meg. A csempe is viseltes, úgyhogy tervbe vettük a felújítást. Emiatt érdeklődöm, hogy ha ugyanígy tükörrel burkoljuk a falat, mire kell figyelni egy ilyen páradús vizes helyiségben, hogy ne kezdjenek el megjelenni a mostanihoz hasonló barna foltlok.

Válaszát előre is köszönöm,

Zsófi

Kedves Zsófi!

Ezek a mai korszerű tükrök nagyon jó minőségű foncsor réteggel vannak bevonva, víz és nedvesség állóak. Régen a tükörgyártás során az üveglapra nagyon vékony ólomlemezt illesztettek, arra pedig higanyt öntöttek. Az így keletkező jól tapadó anyag a foncsor, amely csak egy minimális fémbevonat az üveglap hátoldalán. Később az eljárást úgy fejlesztették tovább, hogy higany helyett ezüstfoncsort használtak. A mai tükrök is ezzel a technikával készülnek. Alumínium bevonatot is alkalmaznak. A fémréteget hátulról lakkbevonat védi. A ragasztásnál elsődleges szempont, hogy neutrális ragasztóval vagy szilikonnal rögzítsük a tükröt a falra. Ha ecetsavas szilikonnal próbálkozunk, az bizony felmarhatja a foncsort a tükör hátoldaláról!
A ragasztásnál még arra kell figyelni, hogy légmentesen ragasszuk fel a tükröt, hogy ne tudjon bepárásodni a hátoldala. A tisztításnál figyelni kell arra, hogy ne tudjon befolyni a folyadék a tükör hátoldalára, mert lemarhatja ezt a réteget. Lehet kapni már tükörfűtést is, ahol a "fűtőszőnyeget" a ragasztóba építik és egy kapcsolóval bekapcsolható, így fürdés - zuhanyzás közben páramentes marad a tükör, de sajnos személyes tapasztalatom nincs ennek a terméknek a hatékonyságáról.

Üdvözlettel:
Nemess Tímea
www.vsfurdoszoba.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hogyan válasszunk klímát?
Elstartolt a nyár! Idén igazán kegyes hozzánk az időjárás, már hetek óta élvezhetjük...
Bárány Sándor
Padláslépcső építése
Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.
Bárány Sándor
Penészes a lakás. Mi lehet a megoldás?
Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.
Bárány Sándor
Vályogház javítása Ytonggal
Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült,...
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy....
Így válassz tévét karácsonyra
A lapos tévék évről évre egyre előkelőbb helyen szerepelnek a karácsonyi ajándékok...